Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta s jahodovým rozvarem

Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak nanesete osvěžující jahodový rozvar.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 6 hodin chlazení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 6 hodin chlazení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 617 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny10,95 g
Tuky62,70 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 209 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy122,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat. Krok 2: Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene. Krok 3: Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout. Krok 4: Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout. Krok 5: Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.

TIP: Jahody ve sladké kuchyni

Zveřejněno 28. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s jahodovým rozvarem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQMW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s jahodovým rozvarem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQMW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tuhle dobrotu miluju:-K:yes::yes:

Suroviny:
želatina, mléko, smetana ke šlehání, cukr, extrakt vanilkový, jahody, cukr, kyselina citronová, máta čerstvá

Přidat fotografie receptu