Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajské závitky

Asijské závitky si velmi rychle našly cestu i do našich kuchyní. Základem je rýžový papír, který plníme různými náplněmi - například zeleninou, masem či mořskými plody. Pestré náplně dodají závitkům i pěkný vzhled. Závitky podáváme s omáčkou k namáčení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie560 kJ /
134 kcal
Bílkoviny12,59 g
Tuky2,46 g
Vláknina6,86 g
Cholesterol 33 mg
Sodík 514 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy13,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýžový papír namočíme na půl minuty do vlažné vody. Necháme ho změknout a poté vyndáme na prkénko. Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme na velmi tenké dlouhé plátky. Stejným způsobem připravíme jarní cibulku a cuketu. Krok 3: Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a uzené maso dozlatova osmažíme. Přidáme zeleninu a zlehka ji orestujeme, neměla by zcela změknout. Stačí jen zesklovatět. Krok 4: Nakonec zakápneme sójovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Krok 5: Směs naneseme na měkký rýžový papír, zavineme a v pánvi s rozpáleným olejem závitky osmažíme.

TIP: Jak udělat domácí asijské závitky

Zveřejněno 26. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajské závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31wLQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajské závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31wLQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
papír rýžový, mrkev, cibulka jarní, cuketa, maso uzené, olej, omáčka sojová, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu