Thajské závitky
Asijské závitky si velmi rychle našly cestu i do našich kuchyní. Základem je rýžový papír, který plníme různými náplněmi - například zeleninou, masem či mořskými plody. Pestré náplně dodají závitkům i pěkný vzhled. Závitky podáváme s omáčkou k namáčení.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 560 kJ / 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,59 g |
Tuky | 2,46 g |
Vláknina | 6,86 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 13,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýžový papír namočíme na půl minuty do vlažné vody. Necháme ho změknout a poté vyndáme na prkénko.
Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme na velmi tenké dlouhé plátky. Stejným způsobem připravíme jarní cibulku a cuketu.
Krok 3: Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a uzené maso dozlatova osmažíme. Přidáme zeleninu a zlehka ji orestujeme, neměla by zcela změknout. Stačí jen zesklovatět.
Krok 4: Nakonec zakápneme sójovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek.
Krok 5: Směs naneseme na měkký rýžový papír, zavineme a v pánvi s rozpáleným olejem závitky osmažíme.
Zveřejněno 26. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajské závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wLQ
Moje poznámka
Thajské závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wLQ
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Suroviny:
papír rýžový,
mrkev,
cibulka jarní,
cuketa,
maso uzené,
olej,
omáčka sojová,
česnek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře