Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z ječných krup

Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou chuť. Zakomponovat je můžete třeba do osvěžujícího salátu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 942 kJ /
1 181 kcal
Bílkoviny26,61 g
Tuky38,56 g
Vláknina17,66 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy173,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy pořádně propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme 20-25 minut. Necháme vychladnout. Krok 2: Sójové boby uvaříme 10 minut v osolené vodě a necháme vychladnout. Okurku, ředkvičky, rajče, klobásu nakrájíme na menší kousky. Cibuli na proužky. Špenát natrháme. Krok 3: Na zálivku do mísy dáme avokádový olej, hořčici, cukr, sůl, pepř, chilli vločky. Krok 4: Všechny suroviny smícháme se zálivkou a dáme vychladit do lednice na 1 hodinu. Krok 5: Na talíři dozdobíme listovým salátem, vajíčkem a olivami nebo posypeme sýrem (např. Grana Padano). Můžeme podávat s pečivem, domácím chlebem nebo jen tak samostatně.

TIP: Desatero na téma saláty

Zveřejněno 27. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z ječných krup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR8p5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z ječných krup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR8p5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Podľa teba už robím šalát z krúp s kyslou smotanou. Myslím, že aj tento by mi chutil (možno bez klobásy, ale mäsožravec by sa dožadoval), krúpy sú skvelý základ na šaláty. V horúčavách sú šaláty skvelou voľbou.

Suroviny:
kroupy ječné, okurka salátová, rajče, ředkvičky, cibule, špenát, klobása, vejce, salát, olivy, sýr strouhaný, olej, hořčice, cukr třtinový, vločky chilli, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu