Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky na paprice a kysaném zelí v papiňáku

Za pomoci tlakového hrnce zvládnete vykouzlit skvělý oběd pro celou rodinu a to za pouhou půlhodinu. Šťavnaté kuřecí kousky s paprikami a kysaným zelím chutnají skvěle a podávat je můžete s vařeným bramborem nebo noky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3-4 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 105 kJ /
1 937 kcal
Bílkoviny97,92 g
Tuky153,08 g
Vláknina16,88 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,06 g
Sůl5,10 g
Sacharidy36,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky a trochu osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme na menší kostičky. Kysané zelí překrájíme. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a restujeme do zatažení (našedlé barvy). Krok 3: K orestovanému masu přidáme papriku, zelí a koření. Přidáme vývar, promícháme a hrnec uzavřeme poklicí. Krok 4: Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 10 minut. Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, k masu přidáme dozlatova usmaženou jíšku a ještě chvíli za občasného zamíchání povaříme. Krok 6: Podáváme s vařenými brambory, také se hodí noky nebo bramborový knedlík.

Zveřejněno 28. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky na paprice a kysaném zelí v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLOx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky na paprice a kysaném zelí v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLOx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: Romanko,děkuji Ti:-K
V plánu byl u nás oblíbený kuřecí segedín,ale v tom horku jsme vůbec neměli chuť na knedlík:-(Nakonec to papińák uvařil takto a také jsme si pochutnali;-)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji za komentář:-KKdyž dělám kuře á la kačenu,tak ho nevykostěné,pouze naporcované jenom okmínuji,osolím a peču na zelí.I bez satrrejky jídlo chutná jako kačena:-)
Toto je hodně odlišné jídlo.Vykostěné kousky masa jsou dušené na šťávě se zelím:-8

Tohle vypadá velice dobře, určitě by mi chutnalo :-K:yes:

:-)<3:yes::yes: Na kuřecí stehna je prima přidat saturejku - chutná pak jako kachna, se zelím moc dobré. :-K

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, zelí kysané, paprika, vývar masový, olej, koření nové koření, pepř černý, sůl, jíška máslová

Přidat fotografie receptu