Polévka z „máslových” fazolí
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut vaření. Uspokojivým výsledkem si můžete být jisti.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 150 kJ / 2 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,30 g |
Tuky | 106,67 g |
Vláknina | 66,93 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,05 g |
Sacharidy | 225,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer předem namočíme fazole v 1,5 l vody.
Krok 2: Druhý den přidáme bobkový list a nové koření a uvaříme je v té samé vodě v multifunkčním hrnci po dobu 8 minut na program Beans. Nebo potřebnou dobu v tlakovém, či běžném hrnci. Vždy jen do poloměkka.
Krok 3: Nakrájíme cibuli nadrobno, slaninu na kostičky. Slaninu vyškvaříme. Přidáme sádlo, cibuli a mouku, orestujeme na světlou jíšku. Ke konci přidáme uzenou papriku.
Krok 4: Zalijeme obsah pánve studenou vodou, rozmícháme a vlijeme k uvařeným fazolím. Osolíme, opepříme.
Krok 5: Nakrájíme brambory na větší kostky, vložíme k fazolím a vaříme do změknutí brambor. Klobásu nakrájíme na kolečka, necháme pustit tuk na pánvi a pak přihodíme do hrnce. Vlijeme smetanu, vhodíme čerstvé pokrájené bylinky a prolisovaný česnek.
Krok 6: Podáváme s kouskem chleba.
Zveřejněno 9. 7. 2024 14:07
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z „máslových” fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xl8
Nejnovější recepty
Podzimní řezy
Přidáno před 26 minutami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 37 minutami
Tortilly s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 1 hodinou
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 2 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 4 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 5 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 15 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 18 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 18 hodinami
Komentáře (7)