Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka s květákem

Tato jemná krémová polévka zaujme na první pohled pěknou zelenou barvou. Připravíme ji z hrášku a květáku a její příprava zabere jen chvilku. Polévku podáváme s kousky květáku a jarní cibulkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 696 kJ /
405 kcal
Bílkoviny20,18 g
Tuky1,57 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy65,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mouku, krátce osmažíme a zalijeme vývarem. Krok 2: Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme hrášek a vaříme ještě asi 10 minut. Několik kousků květáku vyndáme z polévky a dáme bokem. Krok 3: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme zpátky kousky květáku a podáváme posypanou nakrájenou jarní cibulkou.

TIP: Další recepty s hráškem

Zveřejněno 10. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QL9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QL9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hrášková krémová polévka je prostě vynikající! Ať už ji podáváme s krutony, s vyškvařenou slaninkou, s cibulkou nebo se smetanou, vždy si pochutnáme. Tentokrát zkusím podle vás, s květákem ;-)

:-)<3:yes::yes: tyto polévky jsou moc dobré ale mám s nimi problém - jsou nefotogenické ať se snažím jakkoli:-K

Suroviny:
hrášek, květák, cibule, mouka hladká, olej, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu