Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Turrón měkká tmavá verze

Tradiční španělskou cukrovinku turrón můžete ochutnat na dovolené a pak si ji v klidu doma připomenout. Příprava je snadná, jen pak musíte vydržet než dezert ztuhne ke krájení a ochutnání!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vitekmarek

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 765 kJ /
1 378 kcal
Bílkoviny20,90 g
Tuky83,03 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy128,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlašské ořechy dáme do mixéru a nameleme je nahrubo. Čokoládu zahříváme v pánvi do jejího rozpuštění. Krok 2: Pánev stáhneme z ohně, metličkou rychle zašleháme bílek, sůl a nakonec zapracujeme nasekané vlašské ořechy. Krok 3: Vraťíme zpět na sporák a za stálého míchání ještě chvíli zahříváme, aby směs pěkně zhoustla. Krok 4: Hustou směs rozetřete v asi 1,5 cm
tloušťce do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem a necháme jeden až dva dny v chladu zatuhnout. Poté krájíme na plátky.

TIP: Nepečené cukroví

Zveřejněno 21. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Turrón měkká tmavá verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VONPz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Turrón měkká tmavá verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VONPz

Suroviny:
čokoláda hořká, ořechy vlašské, bílek, sůl

Přidat fotografie receptu