Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studený letní boršč

V horkých dnech můžeme připravit tuto osvěžující verzi známé polévky. Podáváme ji dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. Červená řepa polévce dodává krásnou a výraznou barvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 703 kJ /
885 kcal
Bílkoviny27,43 g
Tuky34,00 g
Vláknina62,25 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 1,30 g
Sůl2,82 g
Sacharidy87,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na slabší půlkolečka, česnek prolisujeme. Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vhodíme do něj cibuli, asi 5 minut ji restujeme, potom přidáme řepu, mrkev, celer a česnek. Vše restujeme dalších 5 minut, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, hřebíček a pepř a přivedeme k varu. Pomalu vaříme asi hodinu, dokud zelenina nezměkne. Krok 3: Vyjmeme bobkový list, hřebíček a celý pepř a necháme boršč vychladnout. Teprve pak ho dáme do lednice. Krok 4: Před podáváním ho ozdobíme zakysanou smetanou.

TIP: Další oblíbené studené polévky

Zveřejněno 23. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studený letní boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68LE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studený letní boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68LE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, mrkev, celer, cibule, česnek, vývar zeleninový, bobkový list, koření hřebíček, pepř, máslo, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu