Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patison s jogurtem a olivami

Patison na grilu připravíme snadno a rychle a jeho výborná chuť příjemně překvapí. Nejprve ho obalíme v jogurtové omáčce ochucené rajčaty, olivami a česnekem a poté krátce grilujeme. Podáváme s pečivem a skleničkou dobrého bílého vína.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 282 kJ /
306 kcal
Bílkoviny13,95 g
Tuky13,65 g
Vláknina5,19 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy30,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patison oloupeme a nakrájíme na plátky cca 2,5 cm silné.  Krok 2: Bílý jogurt smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, přidáme prolisovaný česnek a pokrájené černé olivy. Promícháme s olivovým olejem. Podle vlastní chuti opepříme nebo ochutíme oblíbeným kořením. Krok 3: V takto připravené směsi plátky patisonu ze všech stran obalíme a položíme na gril. Grilujeme, dokud se neudělají na povrchu plátku patisonu bubliny. Krok 4: Podáváme s čerstvým pečivem a třeba i sklenkou dobrého bílého suchého vína.

TIP: Co dalšího z patisonu?

Zveřejněno 30. 7. 2024

Poznámka autora poslirecept

Omáčku, která zbude po obalování, můžeme podávat samostatně, podobně jako kečup nebo hořčici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patison s jogurtem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Pvr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patison s jogurtem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Pvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, jogurt bílý, rajče sušené, česnek, olivy černé, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu