Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento ovocný koláč je zcela bez lepku, připravíme ho totiž z pohankové mouky. Korpus je nadýchaný a vláčný, voní po vanilce, rumu a skořici. Potřeme ho lahodnou tvarohovou náplní a přidáme čerstvé letní ovoce.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 320 kJ /
1 750 kcal
Bílkoviny106,58 g
Tuky59,62 g
Vláknina13,26 g
Cholesterol 884 mg
Sodík 983 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy186,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme se špetkou soli. Ke žloutkům přidáme vanilkový extrakt se lžičkou rumu a utřeme. Ke sněhu poté přimícháme cukr a znovu opatrně propojíme. Přidáme žloutky, poté mouky, škrob a skořici. Můžeme přidat i kakao. Vše znova lehce prošleháme. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 150 °C. Těsto nalijeme do vymazané formy – lze ji pouze vyložit pečicím papírem, nebo vymazat tukem a vysypat buď moukou či kokosem. Pečeme přibližně 15 minut. Korpus by měl být nadýchaný a vláčný. Krok 3: Mezitím, než hotový základ vychladne, připravíme tvarohový krém. Tvaroh vyšleháme spolu se zakysanou smetanou a přidáme sladidlo dle chuti. Krok 4: Připravíme želatinu podle návodu na obalu. Poté ji zahřejeme, aby se úplně rozpustila, přidáme k ní trochu utřeného tvarohu a po zapracování všechno opatrně přilijeme ke zbylému krému, který ještě opět důkladně promícháme. Krok 5: Půlku hotového krému naneseme na vychladlý korpus, poté dáme jednu vrstvu ovoce, pak zbylý krém a vršek koláče hustě ozdobíme zbylým ovocem. Krok 6: Před podáváním vychladíme v lednici minimálně 2 hodiny.

TIP: Další recepty z pohankové mouky

Zveřejněno 1. 8. 2024

Poznámka autora poslirecept

Tento lehký moučník je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ale i pro děti a bezlepkáře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYY1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYY1

Marie

Suroviny:
vejce, sůl, extrakt vanilkový, rum, mouka pohanková, cukr, mouka pohanková, škrob kukuřičný, skořice, kakao holandské, tvaroh odtučněný, smetana zakysaná, sladidlo, želatina, maliny, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu