Tvarohový koláč s pohankovým korpusem
Tento ovocný koláč je zcela bez lepku, připravíme ho totiž z pohankové mouky. Korpus je nadýchaný a vláčný, voní po vanilce, rumu a skořici. Potřeme ho lahodnou tvarohovou náplní a přidáme čerstvé letní ovoce.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 320 kJ / 1 750 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,58 g |
Tuky | 59,62 g |
Vláknina | 13,26 g |
Cholesterol | 884 mg |
Sodík | 983 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 186,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme se špetkou soli. Ke žloutkům přidáme vanilkový extrakt se lžičkou rumu a utřeme. Ke sněhu poté přimícháme cukr a znovu opatrně propojíme. Přidáme žloutky, poté mouky, škrob a skořici. Můžeme přidat i kakao. Vše znova lehce prošleháme.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 150 °C. Těsto nalijeme do vymazané formy – lze ji pouze vyložit pečicím papírem, nebo vymazat tukem a vysypat buď moukou či kokosem. Pečeme přibližně 15 minut. Korpus by měl být nadýchaný a vláčný.
Krok 3: Mezitím, než hotový základ vychladne, připravíme tvarohový krém. Tvaroh vyšleháme spolu se zakysanou smetanou a přidáme sladidlo dle chuti.
Krok 4: Připravíme želatinu podle návodu na obalu. Poté ji zahřejeme, aby se úplně rozpustila, přidáme k ní trochu utřeného tvarohu a po zapracování všechno opatrně přilijeme ke zbylému krému, který ještě opět důkladně promícháme.
Krok 5: Půlku hotového krému naneseme na vychladlý korpus, poté dáme jednu vrstvu ovoce, pak zbylý krém a vršek koláče hustě ozdobíme zbylým ovocem.
Krok 6: Před podáváním vychladíme v lednici minimálně 2 hodiny.
Zveřejněno 1. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYY1
Moje poznámka
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYY1
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 48 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
extrakt vanilkový,
rum,
mouka pohanková,
cukr,
mouka pohanková,
škrob kukuřičný,
skořice,
kakao holandské,
tvaroh odtučněný,
smetana zakysaná,
sladidlo,
želatina,
maliny,
tuk,
mouka
Komentáře