Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna sous-vide s pečenou zeleninou

Metodou sous-vide můžeme nachystat maso, které získá chuť a zachová si šťavnatost. Připravit porce můžeme i pár dní předem a mít tak základ pro luxusní oběd, či slavnostní večeři. Vlastní dokončení netrvá víc než půl hodiny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 345 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 330 min + doba odležení

345 min (15 min příprava + 330 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 539 kJ /
846 kcal
Bílkoviny12,52 g
Tuky51,11 g
Vláknina17,78 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 839 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy77,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna očistíme, prošpikujeme špekem, posolíme, opepříme a vložíme spolu se snítkou rozmarýnu a plátkem másla do vakuovacího sáčku. Zavakuujeme a necháme odležet 2-3 dny v chladničce. Krok 2: Lázeň sous-vide vyhřejeme na 62,5 °C. Vložíme sáček s masem a necháme 5 hodin připravovat. Po této době můžeme maso v sáčku zprudka zchladit a uchovávat v chladničce (7-14 dní naprosto bez obav), nebo pokračovat v receptu. Krok 3: V den přípravy uvaříme krátce brambory na páře (8 minut v tlakovém hrnci) a necháme lehce zchladnout. Maso včas vyjmeme z chladničky, aby došlo do pokojové teploty. Předehřejeme troubu na 200 °C. Krok 4: Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a rozložíme na pečicím papírem vystlaný a olivovým olejem vymazaný plech. Brambory rozkrojíme na poloviny vyskládáme řezem dolů k zelenině. Nesolíme. Krok 5: Zeleninu a brambory pečeme v troubě do požadované barvy a konzistence zhruba 25 minut. Na posledních 15 minut přidáme na plech králičí stehna i s tekutinou ze sáčku. Necháme odpařit a stehna opéct do barvy. Krok 6: Navrstvíme na talíře. Zeleninu i brambory okořeníme oblíbeným kořením a posypeme vločkovou zauzenou solí a podáváme.

TIP: Co je metoda sous-vide a jak na ni

Zveřejněno 31. 7. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Pokud osolíme zeleninu i brambory až po upečení, zůstanou křupavější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna sous-vide s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRooN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna sous-vide s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRooN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Děkuji!:-*

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí :-K

kimlo: Děkuji! :-D

Úžasné! :yes:

Suroviny:
stehno králičí, špek, máslo, rozmarýn, pepř mletý, sůl, cuketa, cibule, česnek, rajče, brambory, olej olivový, koření, sůl uzená

Přidat fotografie receptu