Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské gazpacho

Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou. Polévka je osvěžující a poslouží jako velmi lehký hlavní chod nebo předkrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 610 kJ /
385 kcal
Bílkoviny2,85 g
Tuky31,83 g
Vláknina5,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupku. Okurku také oloupeme, z papriky odstraníme jádřinec. Zeleninu nahrubo nakrájíme a vložíme do mísy. Krok 2: Přidáme nakrájenou šalotku a česnek, čerstvé bazalkové lístky, osolíme, opepříme, dle chuti můžeme přidat chilli. Krok 3: Zakápneme červeným vinným octem a olivovým olejem. Potom vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku necháme dobře vychladit. Krok 4: Na talíři ozdobíme čerstvou okurkou, bazalkou, můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Polévku podáváme s opečenou bagetou potřenou bazalkovým pestem.

TIP: Oblíbené recepty na studené polévky

Zveřejněno 7. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské gazpacho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LMO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské gazpacho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LMO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rajče, paprika, okurka salátová, cibule šalotka, česnek, olej olivový, ocet vinný červený, sůl, pepř mletý, chilli, bazalka čerstvá, bageta, pesto bazalkové, okurka salátová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu