Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené mangoldové řapíky

Pokud vám při přípravě jídla z mangoldu zbyly mangoldové řapíky, můžete si z nich připravit křupavou pochoutku, která chutná skvěle třeba s domácí tatarskou omáčkou a zeleninovou přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie518 kJ /
124 kcal
Bílkoviny10,93 g
Tuky7,81 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté mangoldové listy spaříme horkou vodou, odřízneme listovou část, kterou odložíme a použijeme na jiný pokrm. Zbývající řapíky překrojíme na díly a obalíme v mouce. Krok 2: Vejce rozšleháme s mlékem a lahůdkovým sušeným droždím a solí. Krok 3: Řapíky postupně namáčíme ve vejcích, pak obalíme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova. Potom papírovým ubrouskem odstraníme přebytečný olej. Krok 4: Podáváme s domácí tatarskou omáčkou a zeleninou.

TIP: Další způsoby jak využít mangold

Zveřejněno 21. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené mangoldové řapíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk0ZB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené mangoldové řapíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk0ZB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: také dělávám, jsou moc dobré i nakládané. :-K

Zajímavý nápad :-)

Suroviny:
listy mangoldu, vejce, droždí lahůdkové, mléko, mouka hladká, houska, sůl, olej

Přidat fotografie receptu