Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce
Tento recept nabízí kombinaci křehkých a šťavnatých karbanátků v omáčce s pikantním nádechem, která dodá jídlu nezaměnitelný šmrnc. Ideální pro všechny, kteří mají rádi trochu ostřejší chuť, ale i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a netradičního.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 934 kJ / 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,34 g |
Tuky | 15,48 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 99,40 g |
Postup přípravy
Do malé misky dáme rohlík bez špiček nakrájený na malé kostičky pokropíme mlékem a promícháme.
Nakrájíme očištěnou zeleninu. Krok 2: Do větší misky dáme mleté maso, přidáme namočený rohlík, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř, 1 malou cibuli nasekanou nadrobno, 1 lžičku rajčatové pasty, vejce, škrob a vše promícháme. Krok 3: Z této směsi vytvarujeme 4 karbanátky které obalíme ve strouhance a osmažíme zvolna v pánvi na sádle nebo oleji. Osmažené z obou stran vyndáme a zakryté alobalem udržujeme teplé. Krok 4: Do výpeku po nich dáme restovat cibuli, ke sklovité cibuli přidáme očištěné a omyté papriky nakrájené na proužky nebo kostičky. Krátce restujeme a přidáme rajčata a paprikovou pastu, čubricu, česnek, domácí kečup, podlijeme vývarem nebo vodou dosolíme a povaříme cca 10 minut. Krok 5: Nakonec můžeme přidat dle chuti cukr (není nutný, řídíme se podle kyselosti rajčat), promícháme a odstavíme. Podáváme karbanátky s omáčkou s různě upravenými bramborami nebo těstovinami.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZEnA
Moje poznámka
Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZEnA
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 7 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 15 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 19 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 4 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 5 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 9 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 9 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 10 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 10 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 14 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
rohlík,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
pasta rajčatová,
vejce,
škrob,
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
rajče sterilované,
vývar masový,
kečup sladký,
koření čubrica,
cukr,
česnek sušený,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)