Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá lišková

Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu, dodávají polévce jemně oříškovou chuť a zemitý charakter.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hekute hekute

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 864 kJ /
1 163 kcal
Bílkoviny17,81 g
Tuky94,32 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy52,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do předem připraveného vývaru (nebo vody) dáme vařit oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme špetku kmínu a pepře. Krok 2: Když jsou brambory částečně vařené, přidáme k nim větší část nakrájených lišek, pár si jich odložíme stranou na ozdobu. Vaříme asi 10-15 minut. Krok 3: Ve smetaně rozšleháme mouku, nalijeme do polévky a zavaříme. Krok 4: Na másle osmahneme odloženou část lišek, kterou použijeme na ozdobu. Máslo z pánve pak nalijeme do polévky. Krok 5: Dle chuti dosolíme a ochutíme octem.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.

TIP: Top 7: Houbové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 9. 2024

Poznámka autorky hekute

Na Moravě liškám říkáme kuřátka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá lišková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jvM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá lišková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jvM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar drůbeží, brambory, houby lišky, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, kmín celý, sůl, pepř bílý mletý, ocet, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu