Bílá lišková
Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu, dodávají polévce jemně oříškovou chuť a zemitý charakter.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 864 kJ / 1 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,81 g |
Tuky | 94,32 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 52,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do předem připraveného vývaru (nebo vody) dáme vařit oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme špetku kmínu a pepře.
Krok 2: Když jsou brambory částečně vařené, přidáme k nim větší část nakrájených lišek, pár si jich odložíme stranou na ozdobu. Vaříme asi 10-15 minut.
Krok 3: Ve smetaně rozšleháme mouku, nalijeme do polévky a zavaříme.
Krok 4: Na másle osmahneme odloženou část lišek, kterou použijeme na ozdobu. Máslo z pánve pak nalijeme do polévky.
Krok 5: Dle chuti dosolíme a ochutíme octem.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá lišková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jvM
Moje poznámka
Bílá lišková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jvM
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 12 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
vývar drůbeží,
brambory,
houby lišky,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
kmín celý,
sůl,
pepř bílý mletý,
ocet,
petrželka zelená
Komentáře