Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový bulgur s fetou

Čas od času je fajn odlehčit a zpestřit svůj jídelníček. Nemusíte však hledat nějaké složitosti, stačí pár surovin, třeba jako červená řepa. Upečenou s bulgurovou směsí ji doplňte sýrem feta a překvapte své chuťové pohárky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 131 kJ /
1 226 kcal
Bílkoviny39,68 g
Tuky43,77 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,90 g
Sacharidy153,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Řepu lehce osolíme, pokapeme lžíci oleje a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C do změknutí. Krok 2: Na oleji v pánvi opečeme cibuli nakrájenou na kostičky společně s mrkví nakrájenou na menší nudličky nebo kostičky. Až mrkev změkne, přidáme k ní bulgur a zalijeme ho vodou tak, aby byl ponořený. Za občasného promíchání takto bulgur vaříme na mírném plamenu 15 minut a podle potřeby přiléváme vodu. Nakonec se však musí všechna vyvařit. Krok 3: Poté bulgur odstavíme z plotny a dochutíme ho solí a pepřem. Bulgur podáváme s rozdrobenou fetou a upečenou řepou.

TIP: Řecký sýr feta a jeho všestranné využití v kuchyni

Zveřejněno 10. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový bulgur s fetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73AqO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový bulgur s fetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73AqO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, olej olivový, sůl, pepř mletý, bulgur, mrkev, cibule, sýr feta

Přidat fotografie receptu