Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní čalamáda

V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu. Zeleninu ve sladko-slaném nálevu s octem tak můžeme konzumovat po celou zimu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 112 kJ /
3 134 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky108,98 g
Vláknina64,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48,32 g
Sůl120,35 g
Sacharidy481,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, květák rozebereme na růžičky a zbylou zeleninu nakrájíme na proužky. Dáme do mísy a rukama promícháme.  Krok 2: Ze surovin uděláme nálev, který 2-3 minuty povaříme. Scedíme a necháme zchladnout. Krok 3: Zeleninu dáme do čistých sklenic, upěchujeme, aby se jí tam vešlo co nejvíc a zalijeme nálevem. Sklenice otřeme dočista, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut na 80-90 °C.

Zveřejněno 12. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYGL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, mrkev, květák, kapie, cibule, paprika čerstvá žlutá, voda, ocet, cukr, olej, sůl, sladidlo, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu