Podzimní čalamáda
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu. Zeleninu ve sladko-slaném nálevu s octem tak můžeme konzumovat po celou zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 112 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 108,98 g |
Vláknina | 64,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48,32 g |
Sůl | 120,35 g |
Sacharidy | 481,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, květák rozebereme na růžičky a zbylou zeleninu nakrájíme na proužky. Dáme do mísy a rukama promícháme.
Krok 2: Ze surovin uděláme nálev, který 2-3 minuty povaříme. Scedíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Zeleninu dáme do čistých sklenic, upěchujeme, aby se jí tam vešlo co nejvíc a zalijeme nálevem. Sklenice otřeme dočista, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut na 80-90 °C.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Moje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Nejnovější recepty
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 2 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kapsa pana lesního
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kližka na česneku
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
vera64 před 32 sekundami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 43 sekundami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 1 minutou
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 28 minutami
Banánové vafle
PetrZappa před 51 minutami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 52 minutami
Brambory pečené s cibulí a žampiony
Slanky před 2 hodinami
Vepřová játra na přírodno
blanka12 před 2 hodinami
Kuřecí kousky na fenyklu a kari
Oskeruska před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Jurin před 2 hodinami
Suroviny:
rajče,
mrkev,
květák,
kapie,
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
voda,
ocet,
cukr,
olej,
sůl,
sladidlo,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná
Komentáře