Polévka z pečené řepy a dýně
Pečení zelenině dodá výraznější a kouřovou chuť, která poté dobře vynikne v krémové polévce. Zeleninu stačí po upečení jednoduše dochutit voňavým libečkem, muškátovým oříškem a zjemnit trochou smetany.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 206 kJ / 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,11 g |
Tuky | 45,57 g |
Vláknina | 21,73 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 64,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminy, mrkev oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Máslovou dýni zbavíme slupky a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Připravenou zeleninu vložíme do pekáčku, zakápneme ji olejem a dáme péct přibližně na hodinu do trouby.
Krok 3: Pak pečenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme libeček a povaříme ještě asi 15 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme, vmícháme smetanu, necháme přejít varem a vše dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z pečené řepy a dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x97V
Moje poznámka
Polévka z pečené řepy a dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x97V
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 35 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
cibule,
mrkev,
dýně máslová,
olej,
vývar zeleninový,
libeček,
smetana sladká,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře