Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové placky

Placky jsou zpravidla skvělým jídlem, do kterého můžeme nenápadně zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou by ostatní členové domácnosti jinak ani nejedli. Do těchto konkrétně schováme zrovna květák, brokolici, i mrkev. A věřte, že chutnat budou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 219 kJ /
291 kcal
Bílkoviny24,90 g
Tuky12,29 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy14,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný květák rozebraný na růžičky a očištěnou mrkev pokrájenou na třetiny povaříme v osolené vodě. Pár minut před koncem k nim přidáme i brokolici. Krok 2: Zeleninu slijeme a necháme vychladnout. Pak ji rozmělníme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou. Krok 3: Promícháme s vejci, ochutíme kurkumou a trochou pepře a zahustíme moukou. Přidáme i lžíci strouhanky. Tvoříme placky, které osmažíme nebo upečeme.

TIP: Placky na různé způsoby

Zveřejněno 26. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk84D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk84D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, mrkev, sůl, brokolice, vejce, kurkuma, mouka pohanková, pepř mletý, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu