Pečený bůček s ovocnou salsou
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou salsou z ovoce a bílého vína.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,68 g |
Tuky | 217,53 g |
Vláknina | 18,77 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,80 g |
Sacharidy | 102,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaříme, pak vývar zredukujeme, maso i koření vyjmeme.
Krok 2: Do zbylého vývaru (asi 100 ml) vlijeme pivo, worcesterovou a sójovou omáčku. Přidáme med, kečup, prolisovaný česnek, jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, trochu mletého pepře, podle chuti chilli omáčku a sůl.
Krok 3: Plátky masa rozložíme do pekáče, zalijeme pivní směsí, vložíme do předehřáté trouby a za častého přelévání výpekem upečeme.
Krok 4: Mezitím v pánvi rozehřejeme lžíci másla a zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, hrušku a pomerančovou kůru. Podlijeme vínem a podusíme. Dochutíme solí, cukrem a limetkovou šťávou. Okořeníme špetkou mletého pepře, zázvoru a skořice. Přebytečnou tekutinu vyvaříme.
Krok 5: Nakonec upečený bůček rozdělíme na talíře, doplníme ovocnou salsou a podáváme ozdobené snítkou bylinek a s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 1. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Moje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 minutami
Plněné ořechy
Handour před 26 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 51 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
pivo světlé,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
kečup ostrý,
česnek,
cibule,
pepř mletý,
omáčka chilli,
sůl,
máslo,
cibule,
jablko,
hruška,
kůra pomerančová kandovaná,
víno bílé,
sůl,
cukr,
limetka,
pepř mletý,
zázvor,
skořice,
bylinky
Komentáře