Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Pečená stehna jsou snadná na přípravu a vlastně, kdo by je neměl rád. V tomto receptu dochutíme stehna divokým kořením a světlým pivem. Na talíři je podáváme s bulgurovou směsí se žampiony a zeleninou a lahodnou smetanovou omáčkou z výpeku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 491 kJ / 2 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,32 g |
Tuky | 186,20 g |
Vláknina | 19,85 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,35 g |
Sacharidy | 43,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna osolíme, opepříme, posypeme najemno nakrájeným rozmarýnem (lze použít i koření na zvěřinu) a na oleji zprudka opečeme ze všech stran.
Krok 2: Stehna vyjmeme a ve výpeku osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou slaninu. Vložíme do pekáče, přidáme kuřecí stehna, veškeré koření a zalijeme pivem a vývarem. Přidáme i rozdrobený chleba.
Krok 3: Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 60 minut, až bude maso měkké. Odklopíme a dopečeme dozlatova.
Krok 4: Maso a koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Přilijeme smetanu a provaříme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Na másle osmahneme najemno nakrájené žampiony, na kostičky nakrájenou mrkev, lahůdkovou cibulku a pórek. Vmícháme do bulguru připraveného podle návodu.
Zveřejněno 7. 10. 2024 16:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6W36
Nejnovější recepty
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 4 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 6 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Tortilly s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 1 hodinou
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 1 hodinou
Houbová smaženice
PetraCy před 1 hodinou
Krkovička z trouby
Fitulka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
Sefiragold před 3 hodinami
Kuřecí prsa s houbami a kari
majka-24 před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 7 hodinami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 8 hodinami
Komentáře