Zimní bramborový salát
Netradiční bramborový salát v sobě kombinuje různé chutě. Brambory doplňují šťavnatá jablka, kousky kyselejších okurek, jemná zakysaná smetana a také výrazná červená řepa. Je pak jen na vás, s čím salát budete podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 470 kJ / 1 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 62,54 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 151,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve slupce uvařené, oloupané a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Jablka opláchneme, odstraníme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Okurky nakrájíme na kolečka, sterilovanou řepu scedíme a podle potřeby překrájíme.V míse promícháme kysanou smetanu s olejem.
Krok 3: Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a mletým pepřem. Pak přidáme ostatní suroviny a zlehka promícháme.
Krok 4: Nakonec salát rozdělíme na talíře, posypeme řeřichou, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme jako přílohu k masu.
Zveřejněno 9. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklPr
Moje poznámka
Zimní bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklPr
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 10 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 16 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 18 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 21 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 9 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 10 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 12 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 12 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 12 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 12 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 12 hodinami
Suroviny:
brambory,
jablko,
řepa červená,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
olej,
cukr,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
řeřicha
Komentáře (3)