Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z kořenové zeleniny

Pomazánky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Podáváme je na snídani, svačinu, večeři, nebo také jako součást slavnostního pohoštění. Tak můžeme připravit třeba tuto z kořenové zeleniny, která v sobě propojí jednotlivé chutě surovin.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 030 kJ /
724 kcal
Bílkoviny23,76 g
Tuky52,92 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 887 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy31,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. Krok 2: Na rozehřátou pánev s olejem vložíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít lehce vodou. Potom necháme vychladnout. Krok 3: Vše dáme do mísy a smícháme s pomazánkovým máslem a tatarskou omáčkou. Dochutíme kořením a čerstvou petrželkou.

TIP: Kořenová zelenina nesmí chybět ani v polévkách

Zveřejněno 15. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5znD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5znD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, celer, petrželka kořenová, cibule, pomazánkové máslo, tatarská omáčka, olej, pepř mletý, sůl, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu