Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo-sýrové suflé

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Francouzské suflé můžeme připravit nasladko i naslano. Základem je bešamel, do kterého přidáme tvrdý sýr, pórek a šalvěj. Díky sněhu z bílků je suflé krásně nadýchané a lehké jako obláček. Podáváme ho ihned po upečení ozdobené řeřichou a ředkvičkami.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 205 kJ /
1 483 kcal
Bílkoviny84,80 g
Tuky100,22 g
Vláknina0,61 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 2,06 g
Sůl5,09 g
Sacharidy60,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, šalvěj nasekáme. Zapékací formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Krok 2: Máslo zpěníme v hrnci, vmícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, zalijeme mlékem a vše dobře rozmícháme. Krátce vaříme, dokud směs nezhoustne. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 200-220 °C. Krok 4: Ve vzniklém bešamelu rozpustíme nastrouhaný sýr a směs necháme lehce vychladnout. Potom vmícháme žloutky, pórek, šalvěj a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný bílkový sníh a hmotou naplníme zapékací misky. Krok 5: Pečeme 20-30 minut a poté ihned podáváme. Před podáváním ozdobíme řeřichou a ředkvičkami.

TIP: Jak upéct suflé

Zveřejněno 27. 10. 2024

Poznámka autora poslirecept

Skvělé je například z dobře vyzrálé goudy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-sýrové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YQM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-sýrové suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YQM

Marie

Suroviny:
sýr tvrdý, pórek, šalvěj, máslo, mouka hrubá, vejce, máslo, mouka hladká, škrob kukuřičný, mléko, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, řeřicha, ředkvičky

Přidat fotografie receptu