Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z ořezu z vepřových srdíček v papiňáku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Pokud připravujete k obědu pokrm z vepřových srdcí a máte hodně ořezaných kousků, připravte z nich polévku. V tlakovém hrnci je vývar hotový během 40 minut, a téměř bez práce. Stačí jen přidat zeleninu a oblíbenou zavářku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ořez opláchneme, zeleninu očistíme, u cibule necháme část vnitřní hnědé slupky a vše společně i s kořením a solí dáme do papiňáku. Krok 2: Zalijeme studenou vodou, hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu vaříme pod tlakem, slabým varem 40 minut. Krok 3: Poté hrnec odstavíme ze sporáku, počkáme až povolí tlakový ventil, hrnec otevřeme, polévku přecedíme a podle potřeby dochutíme. Krok 4: Tučné části ořezu odstraníme, zbytek pěkného masa nakrájíme nadrobno a dáme do polévky. Do polévky můžeme nakrájet i uvařenou mrkev a celer, cibuli a česnek vyhodíme. Krok 5: Jako zavářku použijeme vlasové nudle nebo kapání.

TIP: Jak na masový vývar

Zveřejněno 28. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z ořezu z vepřových srdíček v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5Qo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z ořezu z vepřových srdíček v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5Qo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, bulva celerová, cibule, česnek, pepř, koření nové koření, libeček, sůl, voda

Přidat fotografie receptu