Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce na slanině a passatě s čerstvou paprikou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si pochutnáte. Maso je krásně jemné a šťavnaté.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do vajíčka na sypaný čaj dáme kuličky koření a nalámaný bobkový list. Krok 2: Srdíčka opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky. Krok 3: Slaninu nakrájíme na špalíčky a cibuli nadrobno. Česnek prolisujeme, papriku nakrájíme na tenké proužky a obojí odložíme stranou na závěr vaření. Krok 4: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme slaninu s cibulí a restujeme 5 minut. Krok 5: Poté orestujeme srdíčka, přidáme passatu, vývar, sůl a koření, zamícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 6: Od doby varu vaříme slabým varem 45 minut. Hrnec odstavíme ze sporáku, počkáme až povolí tlakový ventil a hrnec otevřeme. Krok 7: Koření vybereme, hrnec dáme opět na sporák a maso se šťávou zahustíme záklechtkou z vody a mouky. Krok 8: Promícháme, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou papriku a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Krok 9: Podle potřeby dosolíme a podáváme s vařenými brambory nebo noky.

TIP: Oblíbené pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 28. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na slanině a passatě s čerstvou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wqo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na slanině a passatě s čerstvou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wqo

Marie

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, slanina gazdovská, passata rajčatová, vývar masový, olej, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, voda, mouka hladká, česnek, paprika

Přidat fotografie receptu