Rajčatový protlak
Pokud pěstujete rajčata a zvažujete, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníte recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíte z vlastních rajčátek, která jsou plná chuti a vůně, o kupovaný ztratíte zájem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 586 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata pokrájíme a pomalu vaříme, dokud se neodpaří polovina objemu tekutiny.
Krok 2: Protlak rozmixujeme, protlačíme přes síto a pak zvážíme.
Krok 3: Podle hmotnosti protlaku propočítáme, kolik máme přidat cukru a soli. Pak necháme 5 minut povařit.
Krok 4: Horký protlak naplníme do čistých vymytých skleniček. Okraje otřeme a dobře uzavřeme víčkem.
Krok 5: Kečup naskládáme do zavařovacího hrnce a nalijeme vodu pod okraj sklenic. Sklenice ve vodě nesmí plavat. Domácí kečup zavařujeme na 80 °C 30 minut. Teplotu vody hlídáme teploměrem.
Zveřejněno 8. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový protlak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ4G
Moje poznámka
Rajčatový protlak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ4G
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 19 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Neregistrovaný před 2 minutami
Babiččiny zelňáky
Neregistrovaný před 3 minutami
Tvarohový karbanátek
Neregistrovaný před 3 minutami
Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
Neregistrovaný před 12 minutami
Brokolice zapečená se sýrem
Neregistrovaný před 13 minutami
Jogurtový makovník z nemletého máku
Neregistrovaný před 15 minutami
Utopenci dle mé prababičky
Neregistrovaný před 22 minutami
Kefírové muffiny s borůvkami
Neregistrovaný před 27 minutami
Slaninovosýrové houstičky
Neregistrovaný před 27 minutami
Štrúdl z rýžového papíru
Neregistrovaný před 28 minutami
Tématické fráze:
rajčatový protlak,
rajský protlak domácí výroba,
rajčatový protlak recept,
recept rajcatovy protlak,
domácí rajčatový protlak,
domácí rajčatový protlak recept,
rajsky protlak domácí,
rajský protlak recept,
domácí rajský protlak,
recept na domaci rajčatový protlak,
rajský protlak,
protlak z rajčat,
recept na rajčatový protlak,
rajcatovy protlak domaci,
výroba rajčatového protlaku,
domácí protlak,
vyroba rajského protlaku,
rajčatový protlak vyroba,
recept na domaci rajský protlak,
recept na rajský protlak
Komentáře (44)