Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční aspik s libovým masem

Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Delší čas je potřeba na tuhnutí.

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Delší čas je potřeba na tuhnutí.)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, cibuli na proužky a vše povaříme ve slané vodě doměkka, ke konci přidáme na chvilku i hrášek. Krok 2: Ve 100 ml vody povaříme koření. Vývar z koření doplníme vodou (můžeme i vývarem z masa, je chutnější, ale není tak čirý) na množství 800 ml. Tekutinu dochutíme podle své chuti solí, octem a cukrem a připravíme z ní podle návodu želatinu. Krok 3: Na dno misky dáme malou vrstvu vlažné želatiny a v lednici necháme ztuhnout. Krok 4: Na tuto vrstvu položíme vajíčko, plátky okurky, petrželku, papriku, zalijeme pouze malým množstvím želatiny (pokud ztuhla, můžeme ji přihřát) a dáme opět do lednice ztuhnout. Krok 5: Nakonec vložíme do misky na kousky nakrájené maso a okurku, vařenou zeleninu a zalijeme zbytkem želatiny. Necháme ztuhnout v lednici. Krok 6: Podáváme s cibulí a octovou zálivkou.

TIP: Dobroty z aspiku, sulce či huspeniny

Zveřejněno 14. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční aspik s libovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQBK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční aspik s libovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQBK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, zelenina, okurky sterilované, hrášek, cibule, želatina na vaječnou tlačenku, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, ocet, cukr, vejce, okurka čerstvá, paprika čerstvá červená, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu