Minestrone II
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou pro zdravý a sytý oběd nebo večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, celer, česnek a mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a zeleninu osmahneme. Vmícháme rajský protlak, ještě chvli restujeme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a vsypeme čočku. Vaříme do změknutí. Přidáme propláchnuté fazole a necháme přejít varem.
Krok 3: Z polévky odebereme dvě velké naběračky a rozmixujeme. Rozmixovanu část vrátíme do polévky, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Vaříme do jejich změknutí (na skus).
Krok 4: Na závěr vložíme baby špenát, již nevaříme.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Moje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 55 minutami
Barevná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 2 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 17 minutami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 27 minutami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 51 minutami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 1 hodinou
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
Petule123 před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 3 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 4 hodinami
Suroviny:
celer,
cibule,
mrkev,
česnek,
protlak rajčatový,
brambory,
čočka,
fazole bílé,
bobkový list,
parmazán,
těstoviny,
špenát baby,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový
Komentáře (2)