Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minestrone II

Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou pro zdravý a sytý oběd nebo večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, celer, česnek a mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a zeleninu osmahneme. Vmícháme rajský protlak, ještě chvli restujeme a zalijeme vývarem. Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a vsypeme čočku. Vaříme do změknutí. Přidáme propláchnuté fazole a necháme přejít varem. Krok 3: Z polévky odebereme dvě velké naběračky a rozmixujeme. Rozmixovanu část vrátíme do polévky, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Vaříme do jejich změknutí (na skus). Krok 4: Na závěr vložíme baby špenát, již nevaříme.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.

TIP: Jak udělat zeleninovou polévku

Zveřejněno 15. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minestrone II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEvE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minestrone II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEvE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer, cibule, mrkev, česnek, protlak rajčatový, brambory, čočka, fazole bílé, bobkový list, parmazán, těstoviny, špenát baby, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, sýr parmazán strouhaný, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu