Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Finská rybí polévka

Finská rybí polévka je plná masa a zeleniny a také dokonale krémová. Lahodné krémovosti polévky dosáhnete použitím smetany a žloutků. Věřte, že si opravdu pochutnáte. Skvělá chuť polévky je ještě dotažena praženými mandlovými lupínky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vodu přivedeme k varu a osolíme. Přidáme baby mrkev, celerovou nať a rybí filé. Společně povaříme 15 minut. Krok 2: V jiném hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou. Přidáme přecezený vývar z ryb a zeleniny a mírným varem 30 minut povaříme. Krok 3: Metličkou rozšleháme smetanu, žloutky, cukr a ocet. Vlijeme do horké polévky a zahříváme pouze pod bod varu, až polévka zhoustne. Krok 4: Nakonec přidáme uvařené rybí maso a zeleninu. Krok 5: Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou. Ozdobíme nasucho opraženými mandlovými lupínky a podáváme.

TIP: Desatero rad, jak uvařit rybí polévku

Zveřejněno 20. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Finská rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQxz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Finská rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQxz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet rybí, žloutek, baby mrkev, nať celerová, máslo, mouka hladká, smetana ke šlehání, mléko, cukr krupice, ocet, voda, lupínky mandlové, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu