Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená zelňačka

Zelňačka je ideální polévka do sychravého počasí. Dobře zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny. Ochutnejte ji i v této trochu jiné verzi s červenou řepou, sušenými švestkami a povidly. Ty dobře vyvažují chuť kysaného zelí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nakrájíme ho na menší kousky. Krok 2: Středně velkou cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Přidáme zelí a ve smažení pokračujeme. Po chvilce vložíme červenou řepu. Zalijeme 2 litry vody, přivedeme k varu a krátce povaříme. Krok 3: Z hrnce odebereme polovinu zeleniny a dáme ji stranou. Hrnec odstavíme z ohně a obsah rozmixujeme. Krok 4: Pak vrátíme hrnec zpátky na plotnu. Odebranou polovinu zeleniny vrátíme zpět do hrnce, přidáme bobkový list, sušené švestky, povidla a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Krok 5: Polévku ve finále zakápneme sójovou omáčkou tamari a na talíři dozdobíme petrželkou. Můžeme ji také ozdobit lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu.

TIP: Jak uvařit zelňačku

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEGk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEGk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, zelí kysané, cibule, máslo, bobkový list, švestky sušené, povidla švestková, česnek, sůl, pepř, omáčka sojová tamari, petrželka

Přidat fotografie receptu