Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarské vánoční dortíčky

Chcete o Vánocích vyzkoušet zase něco nového? Upečte tyto drobné švýcarské vánoční dortíčky. Těsto voní po vanilce a limetce a skrývá kousky kandovaného ovoce. Po upečení je podle své fantazie ozdobte čokoládou, mandlemi nebo cukrovým zdobením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlazubata

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a přidáme i trochu vanilkového lusku. Dobře vyšleháme, potom postupně přidáme limetkovou kůru a šťávu. Nakonec vmícháme jemně nasekané kandované ovoce a mouku. Pokud bude těsto příliš husté, můžeme přidat 3 lžíce mléka. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 200 °C. Přichystáme malé barevné košíčky a pomocí cukrářského sáčku bez špičky těsto nastříkáme do košíčků. Krok 3: Pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Dortíky ozdobíme. Na ozdobu můžeme použít čokoládu, mandle nakrájené na plátky a kandované ovoce.

TIP: Jak doma připravit kandované ovoce

Zveřejněno 3. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské vánoční dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYv4V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské vánoční dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYv4V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, lusk vanilkový, limetka, cukr, mléko, ovoce kandované, čokoláda, ovoce kandované, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu