Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sloní žrádlo (od babičky)

Sloní žrádlo je osvědčená klasika, která nesmí chybět na žádné rodinné oslavě nebo posezení s přáteli. Tato lahodná směs s bohatou chutí a krémovou konzistencí je dokonalým společníkem k čerstvé pečivu či slaným tyčinkám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hulk_cz Hulk_cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme vajíčka natvrdo. Gothaj nastrouháme nahrubo do mísy, přidáme i majonézu. Krok 2: Nastrouháme cibuli i okurky na velmi jemno. Uvařená vajíčka oloupeme, zbavíme žloutku a na drobné kousky nakrájíme a přidáme do mísy. Krok 3: V malém kastrolku na mírném ohni ohřejeme směs z oleje, octa, kečupu, cukru a hořčice, pořád mícháme, jen prohříváme, nesmí se vařit. Po vychladnutí vlijeme do mísy. Krok 4: Pořádně promícháme, uložíme do chladu a necháme nejlépe do druhého dne odležet.

TIP: Sloní žrádlo je pikantní směs

Zveřejněno 31. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sloní žrádlo (od babičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Gr4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sloní žrádlo (od babičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Gr4

Suroviny:
salám měkký, cibule, okurka čerstvá, žloutek, majolka, cukr, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, ocet

Přidat fotografie receptu