Bulgurový salát s kadeřávkem a lososem
Lahodný bulgurový salát s kadeřávkem a lososem je vhodný jako lehký oběd či večeře. Kadeřávek je stále poměrně opomíjená zelenina, kterou můžete sklízet od léta do zimy. Kromě toho, že je cenným zdrojem vitamínů a kyseliny listové, má skvělou chuť, která krásně ladí s ostatními složkami salátu.
Postup přípravy
Krok 1: Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Do vody, ve které se vaří navíc přidáme provenskálské koření.
Krok 2: Kousky lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem, zakápneme citronovou šťávou dle chuti a dochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem.
Krok 3: Lososa položíme na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C ho pečeme v troubě asi 20 minut. Jakmile po upečení vychladne, oddělíme kůži a pomocí vidličky maso rozdělíme na jednotlivé plátky, jde to velmi snadno.
Krok 4: Kadeřávek omyjeme a zbavíme jej tuhých částí stonku. Lístky nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na malé kostičky. Připravenou zeleninu promícháme s uvařeným a vychladlým bulgurem. Pokud by byl horký, salát by zavadl.
Krok 5: Salát promícháme a dle chuti jej osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Pro lepší chuť můžeme přidat i lžíci oleje.
Krok 6: Salát podáváme s natrhanými kousky lososa, které do něj opatrně vmícháme.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulgurový salát s kadeřávkem a lososem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB1Nx
Moje poznámka
Bulgurový salát s kadeřávkem a lososem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB1Nx
Nejnovější recepty
Sýrové lahůdkové chlebíčky
Přidáno před 7 hodinami
Drobné křehké slané pečivo s droždím
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra s anglickou slaninou na špízu
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Přidáno 7. 1. 2025 16:02
Brokolicová pomazánka s cottagem (i pro diabetiky)
Přidáno 7. 1. 2025 15:36
Krémová květákovo-mrkvová polévka s vejcem (pro diabetiky)
Přidáno 7. 1. 2025 14:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 15 minutami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 24 minutami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 2 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 5 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 6 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 6 hodinami
Arašídová bábovka
Denade před 7 hodinami
Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Diesel před 9 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Hanes před 11 hodinami
Suroviny:
bulgur,
kadeřávek,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř mletý,
losos,
olej,
koření,
šťáva citronová,
kopr
Komentáře (1)