Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová „paštika“

Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a konzervovaných fazolí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z celeru odstraníme slupku a nakrájíme ho na kostky. Povaříme ve slané vodě doměkka a slijeme. Krok 2: Přidáme propláchnuté fazole, citronovou šťávu, olivový olej, nadrcený česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladkou kaši. Krok 3: Směs necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc. Krok 4: Pak paštiku servírujeme posypanou drceným chilli a ozdobenou čerstvou petrželkou, nejlépe s opečenými toasty.

TIP: Další oblíbené pokrmy z celeru

Zveřejněno 5. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová „paštika“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xW62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová „paštika“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xW62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
celer, fazole bílé, citron, olej olivový, česnek, sůl, pepř mletý, chilli, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu