Celerová „paštika“
Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a konzervovaných fazolí.
Postup přípravy
Krok 1: Z celeru odstraníme slupku a nakrájíme ho na kostky. Povaříme ve slané vodě doměkka a slijeme.
Krok 2: Přidáme propláchnuté fazole, citronovou šťávu, olivový olej, nadrcený česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Krok 3: Směs necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pak paštiku servírujeme posypanou drceným chilli a ozdobenou čerstvou petrželkou, nejlépe s opečenými toasty.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Moje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Nejnovější recepty
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno 11. 4. 2025 17:28
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno 11. 4. 2025 17:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé langoše
Martas_ před 24 minutami
Hospodský zelný salát
milede před 58 minutami
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 3 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 5 hodinami
Cookies s kousky čokolády
ulrivhv před 5 hodinami
Afrika řezy
evik_svistik před 5 hodinami
Cikánský řízek
DanyDong před 5 hodinami
Pečené třepané brambory
DanyDong před 5 hodinami
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
mmartinjjakubec před 5 hodinami
Suroviny:
celer,
fazole bílé,
citron,
olej olivový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka zelená
Komentáře (1)