Celerová „paštika“
Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a konzervovaných fazolí.
Postup přípravy
Krok 1: Z celeru odstraníme slupku a nakrájíme ho na kostky. Povaříme ve slané vodě doměkka a slijeme.
Krok 2: Přidáme propláchnuté fazole, citronovou šťávu, olivový olej, nadrcený česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Krok 3: Směs necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pak paštiku servírujeme posypanou drceným chilli a ozdobenou čerstvou petrželkou, nejlépe s opečenými toasty.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Moje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 16 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 17 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 18 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 2 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 9 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 9 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 10 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 10 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 11 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 12 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 14 hodinami
Suroviny:
celer,
fazole bílé,
citron,
olej olivový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka zelená
Komentáře (1)