Bramborové placky s uzeným a špenátem
Smažené placky z vařených brambor připravovaly už naše babičky. I když je to obyčejné jídlo, chutná báječně. Tentokrát je navíc naplníme listovým špenátem a trochou uzeného masa.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nastrouháme najemno, osolíme a zapracujeme vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které není příliš lepivé.
Krok 2: Mezitím uvaříme uzené maso a nakrájíme ho na malé kousky.
Krok 3: Špenát spaříme horkou vodou, vymačkáme a nasekáme. Přidáme nasekaný česnek.
Krok 4: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 8 cm. Doprostřed naneseme špenát s česnekem a uzené maso a přiklopíme druhým kolečkem.
Krok 5: Smažíme na oleji nebo sádle z obou stran do zlatova.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky s uzeným a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7YK
Moje poznámka
Bramborové placky s uzeným a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7YK
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 2 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 3 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 4 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 6 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 8 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 9 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 10 hodinami
Arašídová bábovka
Denade před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
špenát listový,
maso uzené,
česnek,
sůl,
olej
Komentáře (1)