Kreolská rýže
Kreolská rýže je kombinace paprikové směsi s další zeleninou, fazolemi a rýží. Jedná se o sytý a výživný pokrm bez masa, který se skvěle hodí na odlehčení jídelníčku. Limetka dává jídlu svěží chuť a zlepšuje trávení.
Postup přípravy
Krok 1: Rýži uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru.
Krok 2: Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky.
Krok 3: Cibuli, česnek a celer oloupeme, očistíme a nasekáme nadrobno.
Krok 4: Chilli papričku očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Krok 5: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli. Přidáme papriky, celer, chilli papričku a vše orestujeme. Nakonec vmícháme česnek, mírně podlijeme vodou a podusíme.
Krok 6: Jakmile zelenina trochu změkne, přidáme rýži a propláchnuté fazole. Dobře promícháme, podle chuti přisolíme a lehce opepříme.
Krok 7: Při podávání zdobíme limetkou.
Zveřejněno 7. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kreolská rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqX7
Moje poznámka
Kreolská rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqX7
Nejnovější recepty
Brambory plněné brynzou
Přidáno před 10 minutami
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 15 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Katův šleh neboli „kaťák“ nejvíc frčel v osmdesátkách: Recept na tuhle hospodskou baštu ale milujeme dodnes
Rychlá kuřecí svíčková: Levnější varianta luxusního nedělního oběda skvěle chutná a je snadná na přípravu
Masopustní tvarohové koblihy krok za krokem: Důležité je pohlídat hustotu těsta a správnou teplotu oleje na smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 11 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 12 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 17 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 17 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 19 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 20 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 22 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 23 hodinami
Suroviny:
rýže,
cibule,
česnek,
fazole červené sterilované,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
celer,
chilli paprika čerstvá,
bujón zeleninový,
limetka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)