Kuře pečené se zeleninou a makovou omáčkou
Vychutnejte si nezvyklou kombinaci pečeného kuřete, zeleniny a zajímavé makové omáčky, zjemněné rýžovou smetanou. Řepa, batát i mrkev získají pečením výraznější chuť a jemná omáčka jídlo pěkně doplňuje.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Prsa omyjeme, lehce je pěstí "naklepeme" a vložíme je do pekáče nebo keramické zapékací mísy. Potřeme je trochou oleje, osolíme a lehce opepříme.
Krok 2: Mrkev nakrájíme na dlouhé špalíky, řepu na klínky, batát na kostky. Zeleninu promícháme s lžící oleje, osolíme ji a opepříme. Zeleninu rozložíme kolem kuřete a dáme péct na asi 50 minut (maso musí být upečené, zelenina měkká, ne však rozbředlá).
Krok 3: Mezitím připravíme omáčku. Na troše oleje opečeme šalotku nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní mák a zaprášíme paprikou. Dále do omáčky přidáme med, vývar, kůru a šťávu z citronu a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Pak do omáčky přilijeme smetanu a dle chuti ji doladíme solí a pepřem.
Krok 4: Maso podáváme se zeleninou a omáčkou, jako příloha se hodí rýže.
Zveřejněno 8. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře pečené se zeleninou a makovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6w8Q
Moje poznámka
Kuře pečené se zeleninou a makovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6w8Q
Nejnovější recepty
Kuřecí prso s dušenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Ovesné sušenky s pomerančovou kůrou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová roláda plněná vaječno-sýrovou omeletou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Knedlíky ze žitného kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Brambory plněné brynzou
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Katův šleh neboli „kaťák“ nejvíc frčel v osmdesátkách: Recept na tuhle hospodskou baštu ale milujeme dodnes
Rychlá kuřecí svíčková: Levnější varianta luxusního nedělního oběda skvěle chutná a je snadná na přípravu
Masopustní tvarohové koblihy krok za krokem: Důležité je pohlídat hustotu těsta a správnou teplotu oleje na smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kandovaná pomerančová kůra
janpoho před 2 hodinami
Francouzské palačinky
LidaM před 3 hodinami
Bábovka bez vajíček
jan.cajthaml.04 před 3 hodinami
Polévka z uzených žebírek
Kajkajak před 4 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s Nivou
Stibka před 4 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
TondaJ před 5 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
Kody74 před 6 hodinami
Kuře na medu
Kava 2 před 20 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 20 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
řepa červená,
batáty,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
olej,
mák,
cibule šalotka,
paprika,
vývar drůbeží,
citron,
smetana,
med
Komentáře (1)