Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnští utopenci z Prýglu

Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 016 kJ /
243 kcal
Bílkoviny6,35 g
Tuky3,69 g
Vláknina18,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 530 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy42,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice. Jednotlivé špekáčky prokládáme cibulí. Krok 3: Do hrnce dáme litr vody, ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek na plátky, povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout. Krok 4: Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme. Krok 5: Nalejeme do sklenice na špekáčky a necháme odležet.

TIP: Utopenci - jak si hospodskou klasiku připravit doma

Zveřejněno 15. 9. 2009

Poznámka autora Colombo65

Špekáčky se špekem – náhražka je nepřípustná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnští utopenci z Prýglu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvJB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnští utopenci z Prýglu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Příjemná vyvážená chuť, i manželka si pochutnala.

hnidopich 24. 1. 2016 14:33
Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky

Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr:-?

dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept:-))

Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den :yes:

chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.:yes:

Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept :-)

Zeecz:
Děkuji a jsem rád, že chutnalo ;-);-);-)

Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.:yes::-p

Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.:yes::yes:

Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku:-p,len by som asi pridala trochu cukru a soli:-)Tam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam:-p:yes::yes:

allehanne 29. 6. 2010 15:47
tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí:-K

musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ... :-?:-?+:yes:

Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..;-)

Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to :-p
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.

Ja robievam na utopencov podstatne kyslejší nálev, preto sa chcem u autora receptu uistiť, či skutočne dáva na 1 liter vody 1 dcl octu? Inak, tá fotka hovorí za všetko, láka vyskúšať...

To je přímo inspirující :-p:-p:yes::yes: (jediný pproblém je v sehnání kvalitních špekáčků)

Colombo, hoď sem aspoň jeden:-D:yes:

:-p Mňam, a nádherně jedlá fotka!:yes: +

Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept, utopenci recept, výborní utopenci, recept na utopence, utopenci s feferonkou, vyroba utopencu, utopenci, utopenci v kečupu, utopenci v cervenem nalevu, domaci vyroba utopencu, výborný utopenci, utopenci s kysaným zelím, recept na utopence s cibulí, výborné utopence, výborné utopenci, domácí utopenci s cibulí v octu - recept, recept na vyborne utopence, recepty na utopence, domácí utopenci v kečupu, domácí utopenci se zelím

Suroviny:
špekáček, cibule červená, cibule bílá, feferonka, kečup sladký, hořčice dijonská, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, česnek, ocet

Přidat fotografie receptu