Celerová polévka
Celer je všestranná zelenina, ze které můžeme připravit například vynikající polévku ochucenou kari kořením. Podáváme ji s opečenou vekou, kterou pokapeme olejem a posypeme bylinkovou solí.
Postup přípravy
Krok 1: Celer očistíme a nastrouháme nahrubo, taktéž i mrkev. Cibuli oloupeme, nasekáme a zpěníme na másle, přidáme celer s mrkví. Vše orestujeme, přidáme kari koření, vývar a vaříme asi 25 minut.
Pak dle potřeby doplníme vodou, přidáme mléko a případně dochutíme. Polévku můžeme částečně rozmixovat. Krok 2: Veku rozprostřeme na pečicí papír, pokapeme olejem a posypeme bylinkovou solí. Dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a krátce zapečeme. Krok 3: Polévku podáváme s opečenou vekou.
Pak dle potřeby doplníme vodou, přidáme mléko a případně dochutíme. Polévku můžeme částečně rozmixovat. Krok 2: Veku rozprostřeme na pečicí papír, pokapeme olejem a posypeme bylinkovou solí. Dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a krátce zapečeme. Krok 3: Polévku podáváme s opečenou vekou.
Zveřejněno 21. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AJY
Moje poznámka
Celerová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AJY
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 4 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 22 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Neregistrovaný před 12 minutami
Salát Coleslaw
Neregistrovaný před 14 minutami
Pohankové lívance s jablky a skořicí
Neregistrovaný před 16 minutami
Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou
Neregistrovaný před 17 minutami
Krůtí roštěná
MonkaF před 17 minutami
Muffiny s čokoládou a banánem
Neregistrovaný před 18 minutami
Ovesné sušenky s jablky
Neregistrovaný před 20 minutami
Tvarohové koblížky
Neregistrovaný před 21 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
Neregistrovaný před 21 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada pro začátečníky)
Neregistrovaný před 22 minutami
Suroviny:
celer,
mrkev,
cibule,
máslo,
vývar zeleninový,
mléko,
koření kari,
pepř mletý,
veka,
sůl bylinková,
olej
Komentáře