Studená roláda
Pikantní sýrovou roládu s námi zvládnou i začátečníci. Sýr nemusíme složitě válet, stačí naskládat na pečicí papír a nechat spojit v troubě. Pak už jen naplníme pomazánkou podle chuti. Roláda je vhodná jako studený předkrm nebo slané pohoštění.
Postup přípravy
Vše na pánvičce osmahneme, aby to pustilo vodu, dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout. Krok 4: Po vychladnutí přidáme lučinu a chilli papričky a strouhanou mozzarellu, promícháme. Mozzarella směs zahustí. Necháme aspoň 10 minut odpočinout v lednici. Pak opět pořádně promícháme. Krok 5: Směs naneseme po celé ploše na sýr se šunkou, po delší straně stočíme do rolády a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme alespoň 1 hodinu v lednici. Krok 6: Před krájením dáme na pár minut do mrazáku, roláda se pak lépe krájí. Podáváme samostatně nebo s cibulovou bagetou či jiným oblíbeným pečivem.
Zveřejněno 26. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Kk
Moje poznámka
Studená roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Kk
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 54 minutami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 5 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno před 17 hodinami
Valentýnské menu
Přidáno před 17 hodinami
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno před 18 hodinami
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Ovarová polévka podle ČSN: Chutná jako na zabijačce, úžasně voní majoránkou a díky kroupám parádně zasytí
Zlata Adamovská přiznává, že vaření nevyhledává: Králíka podle maminčina receptu ale připravuji ráda, říká herečka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
káťa před 1 hodinou
Masové koule na žampionech
Moanka před 6 hodinami
Tuňákový salát
Moanka před 6 hodinami
Jednoduché Margot řezy
VlastaSoukupova před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ashelin před 13 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Ashelin před 13 hodinami
Klasická bramboračka
Jan Nemec před 13 hodinami
Domácí lančmít
Lisa444 před 16 hodinami
Vláčná bábovka
Wikki před 16 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
Sahula před 18 hodinami
Suroviny:
sýr eidam,
šunka,
sýr mozzarella,
lučina pažitková,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
cibulka jarní,
česnek,
chilli paprika sušená,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
olej
Komentáře