Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené placičky z bulguru

Bulgur je velmi zdravý a má široké možnosti využití. Nahradíme jím rýži v rizotu, zavaříme do polévky, nebo ho přidáme do salátů. Připravit z něj můžeme i chutné pečené placičky, které ochutíme česnekem a majoránkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min + 45 minut na odpočinutí bulguru

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, + 45 minut na odpočinutí bulguru)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme bulgur, opražíme ho a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Krátce ho povaříme a v zakrytém hrnci necháme stát asi 45 minut. Krok 2: Měkký bulgur ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme žloutky, sezamové semínko, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, sušenou majoránku, sůl, pepř a vše promícháme. Směs můžeme dle potřeby zahustit celozrnnou strouhankou. Krok 3: Navlhčenýma rukama tvoříme malé placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem a pečeme při 200 °C 30-40 minut.

TIP: Jak správně vařit bulgur

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené placičky z bulguru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6EAg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené placičky z bulguru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6EAg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, bulgur, vývar zeleninový, česnek, žloutek, semínka sezamová, cibulka jarní, majoránka, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej řepkový

Přidat fotografie receptu