Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra na slanině se špenátovými haluškami

Kuřecí játra jsou velmi lahodná a bohatá na živiny. Kromě klasické přípravy na cibulce skvěle chutnají i se slaninou a trochou zeleniny. Jako přílohu zvolíme zelené špenátové halušky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve spaříme špenát a nasekáme nadrobno. Krok 2: Brambory očistíme a nastrouháme najemno, přidáme sůl, vejce a polohrubou mouku. Vypracujeme tužší těsto, do kterého vmícháme nasekaný špenát. Krok 3: Halušky protlačíme haluškovým sítem do horké osolené vody s kapkou oleje. Chvilku povaříme. Jakmile vyplavou, odebereme je a propláchneme studenou vodou. Krok 4: Játra očistíme a nakrájíme, opepříme. Slaninu nakrájíme nadrobno a oloupanou cibulku také. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a pak játra. Orestujeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme bylinkové koření a dusíme 20 minut. Krok 5: Pak přidáme zeleninu a nasekaný česnek, vaříme ještě 15 minut. Dochutíme solí, kořením a případně lehce zahustíme. Krok 6: Játra podáváme se špenátovými haluškami.

TIP: Další oblíbené recepty s játry

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na slanině se špenátovými haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R680O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na slanině se špenátovými haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R680O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, špenát čerstvý, sůl, olej, játra drůbeží, slanina, pepř mletý, cibule, vývar drůbeží, koření bylinkové, česnek, paprika čerstvá zelená, hrášek, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu