Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petrželový krém

Pokud máte rádi krémové polévky, nenechte si ujít tuto lahodnou polévku z petržele. Chuť petržele podpoříte trochou muškátového květu. Díky smetaně je polévka opravdu jemná. Podávejte s opečenou vekou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme očištěnou a nakrájenou petržel, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Vaříme, dokud petržel nezměkne. Krok 2: Vyndáme bobkový list a rozmixujeme. Podle potřeby zahustíme světlou jíškou, provaříme, přidáme muškátový květ a smetanu. Krátce povaříme. Krok 3: Podáváme s osmaženou vekou.

TIP: Další krémové polévky

Zveřejněno 31. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

Místo jíšky lze polévku zahustit bramborovou kaší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petrželový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31YpO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petrželový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31YpO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, petržel, vývar masový, sůl, pepř mletý, bobkový list, květ muškátový, jíška, smetana, veka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu