Milánské rizoto s hráškem
Italské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar. Rizoto pak jen doladíme trochou šafránu a hráškem.
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme studenou vodou a máslo necháme rozpustit ve větším hrnci, nejlépe s dvojitým dnem.
Krok 2: Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rýži, aby se máslem obalila všechna zrníčka, a zalijeme ji vínem. Za stálého míchání necháme víno lehce odpařit a přilijeme vývar, aby rýže byla ponořená.
Krok 3: Během vaření za občasného promíchání přiléváme dle potřeby vývar. Asi po 15-20 minutách zapracujeme do rizota ve vlažné vodě rozmíchaný šafrán a propláchnutý mražený hrášek.
Krok 4: Podáváme posypané najemno nastrouhaným parmazánem.
Zveřejněno 3. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milánské rizoto s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7WO
Moje poznámka
Milánské rizoto s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7WO
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 4 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chleba domácí - kmínový
Neregistrovaný před 7 minutami
Pečená bažantí stehýnka na divoko
Neregistrovaný před 9 minutami
Výborné lasagne
Neregistrovaný před 12 minutami
Smetanová omáčka s gnocchi
Kody74 před 14 minutami
Bramboračka
Neregistrovaný před 18 minutami
Krevety v kokosovém mléce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 22 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 26 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 28 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Neregistrovaný před 34 minutami
Šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 37 minutami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
máslo,
cibule,
víno bílé suché,
vývar hovězí,
sůl,
šafrán,
hrášek mražený,
parmazán
Komentáře