Čínské nudle s jidášovým uchem
Nemusíte chodit do asijské restaurace, abyste si mohli pochutnat na skvělých asijských nudlích. Stačí pár ingrediencí a po 30 minut je jídlo na stole. Jidášovo ucho dává pokrmu specifickou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Den předem namočíme jidášovo ucho do vody. Druhý den houbu uvaříme.
Krok 2: Dle návodu na obalu uvaříme asijské těstoviny.
Krok 3: Do hlubší větší pánve nalijeme trochu oleje, na kterém osmažíme na nudličky nakrájená kuřecí prsa.
Krok 4: Maso dochutíme sojovou omáčkou, pepřem a mírně osolíme. K masu dále přidáme na větší kostičky nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhané mrkve a na nudličky nakrájené bílé zelí. Za občasného míchání dusíme asi 10 minut. Dle potřeby můžeme podlít vodou.
Krok 5: Po uvedené době přidáme do směsi na proužky nakrájené, uvařené jidášovo ucho, směs promícháme a vaříme do částečného změknutí zeleniny.
Krok 6: Na závěr do masovo-zeleninové směsi vmícháme předem uvařené asijské těstoviny, promícháme a můžeme podávat.
Zveřejněno 2. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínské nudle s jidášovým uchem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB1GX
Moje poznámka
Čínské nudle s jidášovým uchem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB1GX
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 4 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 1 minutou
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 25 minutami
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 29 minutami
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 37 minutami
Co dům dal
Neregistrovaný před 49 minutami
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 56 minutami
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 57 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 1 hodinou
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 1 hodinou
Marcipánové ozdůbky na cukroví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej,
mrkev,
cibule,
zelí bílé hlávkové,
jidášovo ucho,
sůl,
omáčka sojová,
pepř mletý,
těstoviny
Komentáře